Derékfájdalom és mozgásbeszűkülés

Kedves vendégem több mint egy éve tartó derékfájdalommal és erősen beszűkült mozgástartománnyal érkezett hozzám. Ez jelentősen megnehezítette az életét, már a cipője fel- és levételéhez sem tudott lehajolni fájdalom nélkül.
A derék környéki izmokat vizsgálva erős tónusfokozódást találtam, több helyen is. Az okokat vizsgálva a test több érdekes területre is elvezetett.
Egy belső szervi túlterheltség reflexesen feszítette folyamatosan az izomtónust, a belső szerv kezelése után ez jelentősen csökkent.
További érdekesség, hogy a fájdalom jelentős részét egy lúdtalpbetét (!) általi folyamatos nyomás okozta. Ez a nyomás egy folyamatos mechanikai ingert adott, egyrészt fizikailag akadályozta a lábfej mozgását, másrészt az idegrendszernek egy folyamatos diszfunkcionális jelet küldött. A jel normalizálása után szintén sokat csökkent a fájdalom.
A kezelés végére szinte a talajt érintette, és fájdalom nélkül vette fel a cipőjét.
A hosszú távú megoldás érdekében beszéltünk arról, hogy milyen anyagokat érdemes kerülnie, hogy ne terhelje újra szervezetét, valamint javasoltam a jelenlegi talpbetét kerülését és a lábboltozat újravizsgálását.

Vállfájdalom és táplálkozás

Kedves vendégem erős jobb kari fájdalommal és a videón látható beszűkült mozgástartománnyal érkezett hozzám.
Az első alkalommal az állapotfelmérés során kiderült, hogy erősen összefügg a táplálkozásával és az őt körülvevő vegyi anyagokkal a probléma. Néhány manuális technikával az akut fájdalomcsillapításon dolgoztunk.
A második alkalommal alaposan átnéztük a vendégem étrendjét, és kiszűrtük azokat az anyagokat, amiket nehezen tolerál a szervezete. Több helyen járt korábban, nagyon sok vitamint, táplálékkiegészítőt is javasoltak neki, amit jóhiszeműen szedett is, azonban ezek nagy része csak rontott az állapotán.
A káros anyagok kiszűrése után két héttel kaptam tőle egy üzenetet, miszerint a fájdalom jelentősen csökkent, és már sokkal könnyedebben tudja emelni, még ablakot is tudott pucolni.
A harmadik találkozásunkon a mozgástartomány sokat javult, azonban feszülő fájdalomérzet még jelen volt. Egy kis finomhangolással a fennmaradó izomtónust és receptorsejteket is normalizáltam, ezután a mozgásba integráláson és légzőgyakorlatokon dolgoztunk.
A kezelés végére már csak izomláz-szerű, enyhe diszkomfortot érzett, a mozgás könnyedebb, folyamatosabb lett.
Az eredményhez nagyban hozzájárult, hogy vendégem szigorúan betartotta, amiket megbeszéltünk, így a szervezete úgy is tudott gyógyulni, hogy nem nyúltunk hozzá minden héten.

Nyakfájdalom és mozgásbeszűkülés

Kedves vendégem nyakfájdalommal és a videón látható beszűkült mozgással érkezett.
A második felvétel kb. 1 órával később, a kezelés végén készült.
Több belső szervi túlterheltséget és diszfunkcionális jeleket találtam a nyaki csigolyák területén.
Ezek az idegrendszernek olyan jeleket küldtek, amik hatására a nyakban több izom (trapéz felső része/csuklyásizom, nyaki feszítők, fejbiccentő izom) állandó feszültség alatt állt.
Az idegrendszeri jelek rendezésére az izmok elengedtek, a mozgástartomány szemmel láthatóan nőtt, a fájdalom pedig jelentősen csökkent.
A kezelés végén átbeszéltük, milyen teendőket kell otthon elvégeznie, hogy ne jelenjen meg újra a probléma.

Műtéti hegek és mozgásbeszűkülés

Kedves vendégem vállfájdalommal és a videón látható beszűkült mozgástartománnyal érkezett hozzám.
Az állapotfelmérés során kiderült, hogy egy sok évvel ezelőtti epehólyag műtét, több nyaki műtét, valamint két császármetszés hegei is befolyással vannak a problémára.
Nagyobb sérülésnél, műtéteknél a szövetek folyamatossága megszakad, és heg formájában forrnak össze. A hegszövet egyrészt fizikailag tudja akadályozni a mozgást, másrészt az idegrendszernek egy folyamatos nyúlási ingert adhat. Az állandósult nyúlási ingerre az idegrendszer reagálhat bizonyos izmok tónusának megváltoztatásával.
Vendégem esetében az utóbbi probléma állt fent. A neuro-mozgáskorrekció módszerével a hegszövetek jelét normál helyzetbe állítottam, a fájdalom azonnal megszűnt, a mozgástartomány pedig helyreállt, mindezt egy kezelés alatt.

Befagyott váll - belső szerv és bokasérülés

Kedves vendégem vállfájdalommal és a videón látható beszűkült mozgással érkezett hozzám.
A második felvétel kb 30 perccel később készült.
A kezelésen a váll és vállöv izmaiban megváltozott izomtónust találtam a a deltaizom, trapéz és széles hátizom területén.
A Neuro-mozgáskorrekció tesztjeivel azt találtam, hogy ezeknek az izmok diszfunkcionális működése egy belső szervhez kapcsolódik – ebben az esetben a májhoz.
A májhoz tartozó reflexpontokat, valamint szerv környéki kötőszövetet kezeltem. A kezelés után azonnal 70-80%-os javulást értünk el!
Ezután további tónusos izmokat találtam a vállöv területén, ezek tónusa egy évekkel korábban történt jobb bokasérülés következménye volt.
A boka kezelése után teljesen helyreállt a mozgástartomány és elmúlt a fájdalom.
Vendégem esete nagyon jól mutatja, hogy a fájdalom helye és a kiváltó okok a test egészen eltérő és akár a fájdalomtól távol eső területekről is indulhat – úgy mint bal váll és jobb boka.
A reflexes és kompenzációs működések megértésével akár ilyen gyors eredmények is lehetségesek.

Újvári Lajos súlyemelő, nyolcszoros országos bajnok és többszörös korosztályos csúcstartó. Lali váll- és könyökfájdalma miatt keresett fel, ami régóta megnehezítette az edzéseit.

Az állapotfelmérés során azt találtuk, hogy a fájdalmai hátterében valamilyen tápanyagok állnak. Kiszűrtük a nem megfelelő anyagokat, amiket eddig naponta fogyasztott, illetve normalizáltuk az idegrendszer által küldött jeleket. A következő héten edzésen már nem érezte egyik fájdalmát sem, sőt, mozgását is szimmetrikusabbnak érezte.

Eszes Dániel gátfutó, válogatott atléta.Ifjúsági Európa bajnok 110 gáton, valamint országos csúcstartó ifjúsági és junior korosztályban.

 

Dani sprintek során újra és újra meghúzódó combhajlítójával valamint a regenerációja támogatásával foglalkoztunk.